Parker 45

Parker 45

Parker'ın 45'i

 

Bu kalem, Parker'ın kalem bölümü 1957'de satın aldığı Eversharp tarafından yapılan daha eski bir tasarıma dayanıyordu ve 1960 yılında ünlü batı tabancalarının onuruna Parker 45 olarak ve kalemin doldurulabileceği gerçeğine bir referans olarak piyasaya sürüldü. kartuşların yanı sıra sıkılmış bir mürekkep dönüştürücü.

Yeni bir kartuş/dönüştürücü dolum sisteminin yanı sıra 45'in ayrıca gerektiğinde kolayca sökülüp mevcut çok çeşitli uçlarla değiştirilebilen yeni bir ucu da vardı. Okul kalemi pazarını hedefleyen yeni Parker 45'in kullanımı basit ve üretimi ucuzdu ve büyük bir başarı elde etti; öyle ki Parker, kazanana doğru ilerlediklerini fark ederek, Parker 45 Flighters olarak bilinen metalde daha lüks versiyonlar üretmeye başladı. bu da sonuçta daha fazla varyasyona, renge ve kaplamaya yol açtı.

45, çok sayıda çeşit ve rengin üretildiği, ancak hepsinin aynı kabuk, uç ve mürekkep sistemi bağlantı parçasını kullandığı ve parçaların neredeyse tamamen kalemler arasında değiştirilebildiği inanılmaz bir üretim sürecinin ardından 2007 yılında durduruldu.

Koleksiyoncunun en kolay fark edebileceği parça, altın, altın kaplama ve çelik seçenekleriyle sunulan, yaka ve mürekkep besleyiciyle birlikte bir ünite olarak sökülebilen küçük üçgen yarım başlıklı uçtur. Başta Hero Pens (Çin) ve Wilson Pens (Hindistan) olmak üzere çok sayıda Parker 45 kopyası bulunmaktadır; bu nedenle kapakta, mürekkep dönüştürücüde ve yaka başlığının altındaki ucun kendisinde "Parker" gravürünü arayın.

Ayrıca Parker "Yeni Slimfold" olarak bilinen ve Parker 45'in basmalı kapağından farklı olarak vidalı bir kapağı olmasına rağmen görünüm olarak çok benzeyen bir Parker modelinin de bulunduğunu unutmayın. Yeni hakkında daha fazla ayrıntı için sayfanın alt kısmına bakın. İnce kat.

 

 

 

Parker 45 Classic - Plastik namlu ve kabuk bölümü, gümüş metal kapak, gümüş ok ve kavrama halkası. 14K Altın uç. Ayrıca, 1969'da piyasaya sürülen, canlı renklere sahip, biraz daha sonraki bir "Öğrenci" versiyonu veya çelik uçla donatılmış "Mutlu Renkler" de vardı.

Altın Kaplamalı versiyon genellikle Parker 45 GT olarak anılır

 

Parker 45 Arrow veya CT (Krom Kaplama) - Plastik gövde, gövde bölümü ve kapak, gümüş (krom) kaplama. 1962'de Parker 45 "Arrow" olarak tanıtıldı ve daha sonra Parker 45 CT oldu. Bazı örneklerde çelik uçlar bulunurken çoğunda 14 ayar altın var gibi görünüyor.

 

Parker 45 DeLuxe - Haddelenmiş Altın kaplamalı plastik gövde, kabuk bölümü ve kapak. 1967'de tanıtıldı

 

Parker 45 Custom - Plastik namlu, Haddelenmiş Altın "işaret" kapaklı kabuk bölümü ve kavrama halkası. 14K Altın uç. Haddelenmiş Altın 1970'lerin başlarından itibaren olduğunu gösteriyor ancak kesin tarihler bilinmiyor.

Parker 45 Special, 2001 yılında başladı ve yeniden tasarlanan yeni ok klipsine ve altın renkli kabaşon mücevher klipsi vidasına sahipti.

Parker 45 Uçuş Zaman Çizelgesi

 

Parker 45 Flighter, ucuz plastik kalemlere daha üst düzey bir pazar metal gövdeli fırçalanmış çelik alternatifi olarak erkenden tanıtıldı ve üretimin sonunda Flighter'ın 45'lerin sonuncusu olduğu noktaya kadar 45 serisinde büyük bir başarı elde etti. yapılacak.

İlk modellerde gümüş ok klipsi ve siyah plastik uç kapağı vardı, ancak 1970'lerin başında bir noktada siyah uç gümüş metal uca değiştirildi. Daha nadir versiyonlar, renkli uç kapakları ve buna uygun kabuk bölümü (örneğin kırmızı) ile mevcuttur.

Altın süslemeli "Flighter Deluxe" versiyonları da altın klips ve uçla mevcut hale geldi. Daha nadir versiyonlar, uç kapağına uyacak şekilde renkli uç kapağı ve kabuk kavrama bölümü ile mevcuttur ancak altın süslemeli ok klipsi ve kavrama halkasını korur.

 

Daha sonraki versiyonlar, 1980'lerin başında, uç kapağını tamamen kaybetti ve düzleşerek hem altın hem de gümüş süslemeli olarak mevcuttu.

2001 yılında Parker 45 Flighter, yeniden tasarlanmış, modern, aerodinamik ok klipsi ve klips vidasındaki siyah kabaşon ile yalnızca altın kaplamayla son görünümünü aldı.

Sonunda 2008'de bu son kalemlerin üretimi durduruldu.


Parker 45 ailesinin en koleksiyon parçaları arasında, 70'lerin sonlarından 80'lerin başlarına kadar kısa bir süre için üretilen ve iki tonlu halka veya kalkan desenine sahip Harlequin'ler yer alıyor. En yaygın olanları boyanmamış Gri Kalkan veya Gri Halka şeklindedir; renkli olanlar ise daha nadirdir ve bu nedenle koleksiyoncu için daha çok tercih edilir.

Birkaç yıl sonra kalem, normal Flighter'a kıyasla üretim maliyetlerinin daha yüksek olması ve özellikle renkli kalkan çeşitleri olmak üzere yapımının zorluğu nedeniyle durduruldu. Bugüne kadar bazı örneklerde, rengin eksik olduğu veya gravürün yanlış hizalandığı alanlar gibi bariz üretim hataları görülüyor.

Bariz desenlerin dışında bir Harlequin'in tipik olarak krom kaplaması, çelik ucu vardır ve uç kapağı yoktur, ancak muhtemelen prototip olan düz uç kapak tassie takılı çok nadir örnekler de vardır.

Standart renkler Gri ve Siyahtır. Kırmızı/bordo gibi diğer renkler de üretildi ancak çok nadirdir.

PARKER 45 HARLEQUIN 80 KALEM HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

 

 

Diğer Parker 45 Kalemler

Parker 45 Ailesinin diğer üyeleri arasında, ilk kez 1965 yılında siyah plastik uçlu ve altın kaplamalı Altın Dolgulu gövde olarak tanıtılan Parker 45 Insignia yer alıyor. Altın Dolgulu gövdeyi belirtmek için kapakta GF kazınmalıdır. Daha sonraki versiyonda siyah uç kapağı altın olanla değiştirildi ve şimdi yine kapağa kazınması gereken Haddelenmiş Altın ile kaplandı. Daha sonra düz uçlu kapaklı haddelenmiş altın versiyonlarının yanı sıra Haddelenmiş Gümüş versiyonları da vardır.


Parker 45 Coronet, başta Mavi, Kırmızı, Gri ve Yeşil olmak üzere bir dizi farklı renkte üretildi, ancak başka renkler de mevcut. Coronet gövdeleri anodize alüminyumdan yapılmıştır ve genellikle altın uç kapağı da dahil olmak üzere altın kaplamalara sahiptir. Üretim 1967 yılında başladı. Parker 45 Coronets hakkında daha fazla bilgi için BURAYA TIKLAYIN

Parker 45 TX, 1979 ile 1983 yılları arasında Birleşik Krallık'ta üretildi ve pirinç gövde üzerinde mat mavi epoksi reçine, uyumlu mavi kabuk bölümü, düz uç kapağı ve altın uç ve süslemeye sahip. Kısa bir süre için üretilmiş olması ve pazardaki satışlarının düşmesi, TX'i oldukça nadir bir kalem haline getiriyor.

Parker ayrıca, 1967'de tanıtılan ve çantada veya el çantasında saklanacak şekilde tasarlanan Parker 45 Lady adında klipssiz bir versiyon da yaptı (dolayısıyla klips yok!). Bunlar, alüminyum gövdeye kesilmiş basit bir çapraz sarmal desen olan Gümüş veya Altın "Brokar" deseninde mevcuttu.

  

 

Parker 45, Parker "Yeni Slimfold" ile Karşılaştırıldığında

1971 sonları ile 1975 yılları arasında Parker, Parker 45'e çok benzer bir kalem üretti ve bu kalem Parker "Yeni Slimfold" olarak pazarlandı ve ilk bakışta daha iyi bilinen kuzeniyle neredeyse aynıydı.

Her ikisi de aynı ucu, bileziği ve beslemeyi paylaşıyor, her ikisi de aynı ok klipsini kullanıyor ve her ikisi de ayrı ayrı hemen hemen aynı görünüyor.

Kalemleri bir araya getirdiğinizde farklar daha belirgin hale gelir.

En belirgin fark, Yeni Slimfold'un vidalı kapağı olması, Parker 45'in ise basmalı kapağı olmasıdır.

Yeni Slimfold, kapakları açıkken Parker 45'in 136 mm'sine kıyasla 128 mm ile biraz daha kısadır.

Parker Yeni Slimfold Şapkanın ölçüsü 57 mm iken Parker 45 biraz daha büyük olan 63 mm'dir.

Kapaksız gövde uzunlukları Parker New Slimfold 117 mm ve Parker 45 için 127 mm'dir.

Parker YENİ SLIMFOLD hakkında daha fazla bilgiy


Sepete Henüz Ürün eklemediniz!